

רובד 1
אספקת שירותי ענן על גבי פלטפורמה ציבורית
הרובד הראשון של "פרויקט נימבוס", מכרז מרכזי 01-2020 לאספקת שירותי ענן על גבי פלטפורמה ציבורית עבור משרדי הממשלה ויחידות הסמך בארץ ובחו"ל, פורסם בינואר 2020 במתכונת דו-שלבית. מכרז זה נועד לייצר ערוץ מרכזי עבור ממשלת ישראל לרכישת שירותי ענן ציבורי מאיזורי ענן שיסופקו על ידי הזוכים במסגרת המכרז נקבעו, בין היתר, תנאים להקמתו של איזור (Region) ציבורי, אשר יוקם על ידי הזוכים בשטח הטריטוריאלי של מדינת ישראל ויעמוד בדרישות אבטחה, עמידות, זמינות ורציפות תפעולית התואמות את צרכי ממשלת ישראל. במכרז השתתפו ספקי שירותי הענן המובילים בעולם, לכולם היקפי פעילות משמעותיים, פריסה גלובלית ותשתיות מבוססות. הספקים אשר עברו את שלב המיון המוקדם, השתתפו בשלב המיון הנוסף אשר במסגרתו הועברו להם הדרישות המפורטות לאספקת השירותים. המכרז הושלם ברבעון השני של שנת 2021, עת זכו בו החברות אמזון (AWS – Amazon Web Services) וגוגל (Google). ההתקשרות נכנסה לתוקף ב 13/7/21 למשך 7 שנים, בסיומן לממשלה אופציה להארכת ההתקשרות עד 23 שנה במצטבר.
ביום 21/04/2021 פורסמה הודעה רשמית בנושא.


רובד 2
מתן שירותי ייעוץ וליווי ליצירת Cloud Center of Excellence בממשלת ישראל והפעלתו
מכרז 10-2020 למתן שירותי ייעוץ וליווי לממשלת ישראל לצורך יצירת והפעלתו Cloud Center of Excellence (CCoE) , אשר שלב המיון המוקדם במסגרתו פורסם ביוני 2020, נועד לליווי והקמת ה-CCoE, אשר יסייע למשרדי הממשלה ויחידות הסמך, בין היתר, בנושאים הבאים:
- הגדרת אסטרטגיית מעבר לענן
- הגדרת שיקולים וקריטריונים למעבר מערכות לענן
- איתור צרכים רוחביים וגיבוש תצורת מעבר (הגירה) מומלצת למערכות הארגון לענן
- גיבוש עקרונות למודרניזציה של מערכות ממשלתיות
- הגדרת תהליכים לשיתוף ידע וקוד בין הגופים השונים ועוד
לאחר שלב המיון המוקדם, התקיים שלב לימוד והעמקה עם הספקים שעברו את שלב המיון המוקדם אשר לאחריו נערך שלב מיון נוסף במסגרתו נבחנה הצעתם המפורטת של המציעים המאושרים לאספקת השירותים לממשלה. ביום 18/04/2021 הכריזה ועדת המכרזים כי חב' סומך חייקין – KPMG נבחרה לאספקת השירותים. ביום -21/04/2021 פורסמה הודעה רשמית בנושא.


רובד 3
אספקת שירותי מודרניזציה ומיגרציה
מכרז מכרזי 11-2019 לאספקת שירותי בתפוקות בעולם טכנולוגיות המידע ("מכרז הטק") מאפשר למשרדי הממשלה ויחידות הסמך להתקשר עם מגוון רחב של ספקים לצורך מגוון רחב של פעילויות. בפברואר 2021 פורסם מכרז משלים למכרז הטק אשר במסגרתו נוסף, בין היתר, רובד 3 של "פרויקט נימבוס" בנושא תשתיות והגירה לענן, בסיומו נבחרו קרוב ל-80 ספקים, מתוכם למעלה מ-50 ספקים חדשים אליהם יפנו משרדי הממשלה בבקשה לקבל שירותים בתחום רובד 3. תוספת ההתמחויות והספקים הרבים והחדשים שנוספו, אשר מתמחים בטכנולוגיות מתקדמות, היא נדבך חשוב ל"פרויקט נימבוס" והיא תאפשר למשרדי הממשלה גישה לספקים מומחים אשר יסייעו באופן מיטבי בביצוע של תהליכי פיתוח, מודרניזציה והגירה לענן ותאפשר לקדם ביתר שאת תהליכי חדשנות בממשלה.


רובד 4
אספקת שירותי ניטור ואופטימיזציה
רובד זה נועד לתת למשרדי הממשלה ויחידות הסמך גישה לכלים ושירותים לצורך ביצוע בקרה ואופטימיזציה על שימושיהם בענן, בקרה שוטפת של שימושים וכן אפשרויות לביצוע התייעלות מעמיקה, בחינת עומק של השירותים והמשאבים שבשימוש המזמין על מנת לייעל שימושים קיימים ולבצע תכנון מיטבי של שימושים עתידיים.
טרם פורסם מכרז בנושא. עקבו אחר הפרסומים בנושא.


רובד 5
הוספת שירותי צד ג' לשוק הדיגיטלי הממשלתי
בשנים האחרונות מקדם מינהל הרכש הממשלתי, באגף החשב הכללי, את "פרויקט נימבוס". במסגרת הפרויקט פורסם מכרז מרכזי 01-2020 בו נבחרו , AWS וGoogle- לצורך אספקת שירותי ענן ציבורי לממשלת ישראל.
בחודש יוני 2022 פירסם מינהל הרכש הממשלתי מכרז מרכזי 01-2022 להוספת שירותים לשוק הדיגיטלי הממשלתי, מכרז אשר נועד להנגיש את עושר השירותים הזמינים ב- Marketplace של ספקי הענן הזוכים עבור ממשלת ישראל ולאפשר למשרדי הממשלה ויחידות הסמך לרכוש ולצרוך שירותי צד ג' בצורה מבוקרת, יעילה, ופשוטה מתוך "השוק הדיגיטלי הממשלתי".
על מנת לאפשר פתרונות חדשניים וניהול דינאמי של השירותים, המכרז יפתח מעת לעת להגשת שירותים בקטגוריות שונות (המקבילות לקטגוריות אלו ב-Marketplace של ספקי הענן).
בסבב הראשון של פרסום המכרז, אשר הסתיים זה מכבר, נפתחו שתי קטגוריות להגשת הצעות. המכרז נפתח להגשת שירותים נוספים בקטגוריות שנפתחו להגשה במועד הפרסום המקורי של המכרז וכן ובקטגוריות נוספות - קטגוריות אלו מפורטות במסמכי המכרז.
את מסמכי המכרז ניתן למצוא באתר מינהל הרכש הממשלתי


Productivity & Collaboration
פנייה לקבלת מידע בנוגע למערכות ושירותי Productivity & Collaboration בענן
במטרה להמשיך ולקדם את מעבר הממשלה לפלטפורמות הענן של ספקי נימבוס, מינהל הרכש בוחן את האפשרויות לרכישת שירותי Cloud Productivity & Collaboration Suites אשר יתנו מענה לצרכי העבודה השוטפת של משרדי הממשלה בהיבטי Document Management, Productivity ו-Collaboration, ויסופקו במלואם מהאזור הישראלי של לפחות אחד מספקי נימבוס, תוך ששמירת, תעבורת ועיבוד המידע יתבצעו באזור הישראלי ובהתאם לתנאים המפורטים במכרז מרכזי 01-2022 להוספת שירותים לשוק הדיגיטלי הממשלתי בענן (רובד 5).