רפורמת סימון המזון יוצאת לדרך - כל המידע והפרטים במקום אחד


על מה הרפורמה?
הרפורמה קובעת תקנות סימון אשר מטרתן להנגיש מידע על הערך התזונתי של מזון ארוז ולסייע לצרכנים בבחירת מזונות ההולמים את עקרונות התזונה הנכונה, כפי שמומלצת בישראל.
הסימון האדום: יעשה באופן ברור באמצעות סמלים המיידעים כי המזון מכיל כמות גבוהה של נתרן (מלח), סוכרים או חומצות שומן רוויות (שומנים).
את הסימונים האדומים מחויבים היצרנים להוסיף למוצרים המכילים כמויות גדולות מערכי הסף שנקבעו לסוכר, שומן רווי ו/או נתרן.
הסימון הירוק: אינו סימון חובה, היצרנים יכולים להוסיף למוצרי מזון במידה והם עומדים בתנאים שקבעה ועדה מדעית, הנובעים מהמלצות התזונה של משרד הבריאות.


עיקרי השינויים בתקנות
- סדר הופעת פרטי הסימון התזונתי בטבלה השתנה, בהתאם לסדר הנהוג במדינות רבות בעולם:
- תכולת הערך הקלורי של המזון
- תכולת השומנים (מתוכם: חומצות שומן הרוויות, חומצות שומן טראנס והכולסטרול)
- נתרן
- תכולת הפחמימות (מתוכן: הסוכרים, הרב כוהליים והעמילנים)
- סיבים תזונתיים
- תכולת החלבונים
- הוויטמינים והמינרלים
- חובת סימון מספר כפיות הסוכר בטבלת הסימון התזונתי, החל מתכולה כוללת של 2 גרם סוכרים ב-100 גרם או מיליליטר מוצר מזון, מתחת לסימון של תכולת הסוכרים בגרמים.
- הוגדרו רמות סף לערכי נתרן (מלח), סוכרים ושומן רווי אשר מעליהם תהיה חובת סימון בסמל האדום בקדמת האריזה, הן עבור מזון מוצק והן עבור מזון נוזלי. רמות הסף נקבעו בשתי פעימות כאשר הראשונה מחייבת החל מ-1 בינואר 2020 והשנייה, הקבועה, תחל שנה לאחר מכן בינואר 2021.


איזה מידע חייב להופיע על האריזה?
סימון המוצר באמצעות תווית המזון הוא בבחינת "תעודת הזהות" של המוצר. הוראות סימון המוצרים מוגדרות בחוק ועל היצרנים, היבואנים והמשווקים לעמוד בכל הסעיפים בו.
המידע הבא חייב להופיע על גבי אריזת המוצר:
- שם המזון
- פרטי היצרן, החברה המשווקת והחברה שארזה את המוצר, וכן פרטי היבואן וארץ הייצור במקרה של מוצרים מיובאים
- תכולת המוצר – משקל או נפח
- רשימת רכיבי המוצר
- סימון תזונתי – תכולת הערכים התזונתיים של המוצר
- סימון תאריכים – תאריך הייצור ותאריך תפוגה
- הוראות אחסנה, הובלה ושימוש