מכרז להקמת מכון המזון הלאומי

מכרז להקמת והפעלת מכון המזון הלאומי

מכירת שירותי מו"פ על בסיס ציוד פיילוט, ציוד אנליטי וצוות מומחים

  המכרז הסתיים

משרד הכלכלה שמח להכריז על הזוכים להקמת מכון המזון:

קבוצת אבנון וחברת פרוסולב יחד עם המכללה האקדמית תל חי ומכון המחקר מיגל יחלו בקרוב בתהליכי הקמת מכון המזון

 

מהו מכון המזון  

לראשונה בישראל, וכחלק מההחלטה האסטרטגית להפוך את תחום המזון והפודטק לתעשיה מובילה של ישראל, החליטה המדינה על הקמת מכון המזון הלאומי לחדשנות בתחום המזון שעתיד לקום בבעלות משותפת של שותף עסקי עם המכללה האקדמית תל-חי ומכון המחקר מיגל בהשקעה ממשלתית של 20 מיליון ₪. משרד הכלכלה והתעשייה פרסם מכרז לאיתור שותף עסקי להקמה ותפעול של מכון המזון הלאומי.

מטרת מכון המזון היא להוות "one stop shop" לחברות ולסטרטאפים בתעשיית המזון שבו הן תוכלנה לפתח את מוצריהן ותהליכי הייצור שלהן במקום אחד. מכון המזון יכיל תשתית פיזית של מתקני פיילוט מתקדמים וציוד אנליטי שיחד עם המומחיות של המכון יאפשרו מתן שירותי פיתוח ושדרוג של עשרות מוצרי מזון בשנה.

בשנים האחרונות תעשיית המזון העולמית עוברת מהפכה של ממש. חדשנות טכנולוגית נכנסת לכל פרט ופרט בתעשייה הגדולה בעולם ומשנה שוק של 11 טריליון דולר. תעשיית הפודטק והמזון הישראלית חייבת להטמיע חדשנות בקצב מהיר בכדי להישאר תחרותית אך לשם כך היא זקוקה לתשתיות פיילוט משמעותיות שאינן זמינות בישראל.

מכון המזון מוקם בדיוק בכדי למלא צרכים אלה וייתן בין השאר שירותים של פיתוח ושדרוג מוצרים, השכרת מתקן פיילוט לתעשייה ולאקדמיה, ייעוץ רגולטורי ותזונתי ובדיקות מעבדה. בנוסף לכך, המכון גם יפעל כמרכז ידע בתחום המזון ויערוך מחקר יישומי עצמאי.


התהליך הצפוי

RFI

✔ 25-05-2020 - פרסום RFI

✔ 18-06-2020 - מועד סיור באזור הפעילות המיועד של המכון

✔ 02-07-2020 - בשעה 12:00, מועד אחרון להגשת שאלות הבהרה

✔ 22-07-2020 - פרסום מסמך שאלות ותשובות

✔ 06-08-2020 – בשעה 12:00, המועד האחרון להגשת מענה לפנייה

מכרז

✔ 30-08-2021 - פרסום המכרז

✔ 14-10-2021 - כנס מציעים. לצפייה במצגת מהכנס

✔ 28-10-2021 - בשעה 12:00, מועד אחרון להגשת שאלות הבהרה

✔ 25-11-2021 - פרסום מסמך שאלות ותשובות

✔ 01-03-2022 - בשעה 12:00, המועד האחרון להגשת הצעות למכרז

✔ 23-06-2022 - פרסום הזוכים: קבוצת אבנון וחברת פרוסולב יצטרפו למכללה האקדמית תל חי ומכון המחקר מיגל להקמת מכון המזון הלאומי 

הקמת מכון המזון

יוני 2022 עד יוני 2023 - הקמה של מכון המזון

 


תנאי המכרז


הלקוחות הפוטנציאליים של המכון


גופים שותפים

מינהל תעשיות

רשות החדשנות

מכללת תל-חי

מכון המחקר מיגל

מינהל המחקר החקלאי - מרכז וולקני

 

FreshStart

The Kitchen FoodTech Hub

Rutgers Food Innovation Center

אוניברסיטת וואכינגן

קרן ביחד

 

Jewish National Fund

העמותה לחקלאות מודרנית

The Galilee Culinary Institute

אשכול רשויות גליל מזרחי

עיריית קריית שמונה

 

קהילת פודטק ישראל

 

קצת על מינהל תעשיות

 

מינהל תעשיות הוא היחידה האחראית מטעם משרד הכלכלה והתעשייה לפרויקט הקמת ותפעול מכון המזון הלאומי בקרית שמונה.

מינהל תעשיות פועל לשיפור הסביבה העסקית לתעשייה יחד עם הרגולטורים השונים בממשלה ובשלטון המקומי על מנת לאפשר לתעשייה הישראלית להתפתח ולהתחרות בזירה הגלובאלית. בנוסף, מינהל תעשיות מקדם הטמעת תהליכי חדשנות וייצור מתקדם בתעשייה בחתימה סביבתית נמוכה על ידי מגוון כלים המופעלים על ידי המינהל ויחידות המשרד השונות.

מינהל תעשיות פועל למתן טיפול הוליסטי במפעלי התעשייה בישראל, באמצעות התמחות ענפית של צוות המינהל וליווי אישי של מפעלים הפונים למינהל. פעילות המינהל מבוססת על התמחות בענפי התעשייה העיקריים: כימיה ופארמה, מזון ומדעי החיים, מתכת, פלסטיק, אלקטרוניקה, סביבה וקלינטק. כמו כן פעילות המינהל נשענת על התמחות רגולטורית בתחומי רגולציה שונים הנוגעים למפעלי התעשייה בישראל, וכן על התמחות בתחומי ייצור מתקדם ובכלל זה הקמת מכונים ותשתיות להעמקת פעילות ייצור מתקדם בתעשייה בישראל.

למידע נוסף על מינהל תעשיות ועל כלי הסיוע שבאחריותו היכנסו לאתר המינהל (תעשייה מתקדמת)
 


יצירת קשר

שדות המסומנים בכוכבית (*) הם שדות חובה
חזור לראש הדף