קריאה להקמת מכון המזון הלאומי

קריאה להקמת מכון המזון הלאומי

מנוע החדשנות של תעשיית המזון בישראל ובעולם

מינהל תעשיות במשרד הכלכלה והתעשייה ורשות החדשנות מחפשים
שותף עסקי להקמת והפעלת מכון מזון בשותפות עם המכללה האקדמית תל-חי ומכון המחקר מיגל.
 בעלי עניין מוזמנים להגיב על המודל המוצע ב- RFI-Request for Information לקראת פרסום המכרז.

מהו מכון המזון

 

לראשונה בישראל, וכחלק מההחלטה האסטרטגית להפוך את תחום המזון והפודטק לתעשיה מובילה של ישראל, החליטה המדינה על הקמת מכון המזון הלאומי לחדשנות בתחום המזון שעתיד לקום בבעלות משותפת של שותף עסקי עם המכללה האקדמית תל-חי ובסיוע מכון המחקר מיגל בהשקעה ממשלתית של 21 מיליון ₪. משרד הכלכלה והתעשייה פרסם RFI מפורט לקראת פרסום מכרז לאיתור שותף עסקי להקמת ותפעול מכון המזון.

מטרת מכון המזון היא להוות "בית" לחברות ולסטרטאפים בתעשיית המזון שבו הן תוכלנה לפתח את מוצריהן ותהליכי הייצור שלהן בעזרת פיתוח והטמעת חדשנות במזון. מכון המזון יכיל תשתית פיזית של מתקני פיילוט מתקדמים וציוד אנליטי שיחד עם המומחיות של המכון יאפשרו מתן שירותי פיתוח ושדרוג של עשרות מוצרי מזון בשנה.

בשנים האחרונות תעשיית המזון העולמית עוברת מהפכה של ממש. חדשנות טכנולוגית נכנסת לכל פרט ופרט בתעשייה הגדולה בעולם ומשנה שוק של 11 טריליון דולר. תעשיית הפודטק והמזון הישראלית חייבת להטמיע חדשנות בקצב מהיר בכדי להישאר תחרותית אך לשם כך היא זקוקה לתשתיות פיילוט משמעותיות שאינן זמינות בישראל.

מכון המזון מוקם בדיוק בכדי למלא צרכים אלה וייתן בין השאר שירותים של פיתוח ושדרוג מוצרים, השכרת מתקן פיילוט לתעשייה ולאקדמיה, ייעוץ רגולטורי ותזונתי ובדיקות מעבדה. בנוסף לכך, המכון גם יפעל כמרכז ידע בתחום המזון ויערוך מחקר יישומי עצמאי.


התהליך הצפוי

RFI

✔ 25-05-2020 - פרסום RFI

✔ 18-06-2020 - מועד סיור באזור הפעילות המיועד של המכון

✔ 02-07-2020 - בשעה 12:00, מועד אחרון להגשת שאלות הבהרה

22-07-2020 - מועד פרסום השאלות והתשובות

06-08-2020 – בשעה 12:00, המועד האחרון להגשת מענה לפנייה

 

מכרז

נובמבר 2020 – פרסום מכרז לבחירת השותף העסקי להקמת והפעלת מכון המזון

רבעון שני 2021 – בחירת הזוכה במכרז

הקמת מכון המזון

רבעון שני 2021 עד רבעון רבעון שני 2022 - הקמה ותחילת פעילות של מכון המזון

 


תנאי המכרז המוצעים ב-RFI – להתייחסות


קחו חלק במהפכה

 

זה הזמן לקחת חלק במהפכת החדשנות של תעשיית המזון!

הגיבו למודל המוצע ב- RFI-Request for Information לקראת פרסום המכרז.


קצת על מינהל תעשיות

 

מינהל תעשיות הוא היחידה האחראית מטעם משרד הכלכלה והתעשייה לפרויקט הקמת ותפעול מכון המזון הלאומי בקרית שמונה.

מינהל תעשיות פועל לשיפור הסביבה העסקית לתעשייה יחד עם הרגולטורים השונים בממשלה ובשלטון המקומי על מנת לאפשר לתעשייה הישראלית להתפתח ולהתחרות בזירה הגלובאלית. בנוסף, מינהל תעשיות מקדם הטמעת תהליכי חדשנות וייצור מתקדם בתעשייה בחתימה סביבתית נמוכה על ידי מגוון כלים המופעלים על ידי המינהל ויחידות המשרד השונות.

מינהל תעשיות פועל למתן טיפול הוליסטי במפעלי התעשייה בישראל, באמצעות התמחות ענפית של צוות המינהל וליווי אישי של מפעלים הפונים למינהל. פעילות המינהל מבוססת על התמחות בענפי התעשייה העיקריים: כימיה ופארמה, מזון ומדעי החיים, מתכת, פלסטיק, אלקטרוניקה, סביבה וקלינטק. כמו כן פעילות המינהל נשענת על התמחות רגולטורית בתחומי רגולציה שונים הנוגעים למפעלי התעשייה בישראל, וכן על התמחות בתחומי ייצור מתקדם ובכלל זה הקמת מכונים ותשתיות להעמקת פעילות ייצור מתקדם בתעשייה בישראל.

למידע נוסף על מינהל תעשיות ועל כלי הסיוע שבאחריותו היכנסו לאתר המינהל (תעשייה מתקדמת)
 


יצירת קשר

לשאלות ולבירורים, מוזמנים לפנות לדוקטור אריק רבקין, מנהל תחום פודטק וכלכלה מעגלית במינהל תעשיות, במשרד הכלכלה ותעשייה בטופס הפנייה מטה או בטלפון: 052-8263690
חזור לראש הדף