

המיקום המושלם
אקוסיסטם המזון הגלילי
ישראל, שכבר כעת נחשבת בין המדינות המובילות בתחום החדשנות במזון, החליטה ללכת צעד קדימה ולהפוך את הגליל המזרחי יחד עם שותפים במגזר הפרטי והציבורי לאזור מצויינות בינלאומי בתחום הפודטק.
מכון המזון יוקם במכללה האקדמית תל-חי ויהיה מרכז הידע המקצועי והמחקרי באקוסיסטם ייחודי במינו שנבנה בגליל הכולל בין היתר:
- חממת פודטק (Fresh Start)
- Margalit Startup City Galil
- מתחם מיקרו תעשייה (CMO)
- The Galilee Culinary Institute (by JNF)
- מגוון הטבות לחברות מזון ופודטק - לרבות בקרקעות, שכר עובדים ועוד
כל אלו חוברים לפעילות המחקרית בתחום המזון והחקלאות המתרחשת במכללה האקדמית תל חי ובמכון המחקר מיגל (מכון למחקר מדעי יישומי בגליל), אשר יחד יוצרים סינרגיה וסביבה עסקית שתאפשר למכון המזון עשרות שיתופי פעולה הן עם סטארטאפים והן עם תעשיות מסורתיות.
מכון המזון יוקם באזור המכללה האקדמית תל- חי ויהפוך למרכז הידע של האקוסיסטם בכל הנוגע לפיתוח מוצרים בדומה למכונים מקבילים בעולם דוגמת Fraunhofer IVV הגרמני וWFBR ההולנדי.


החיבור לתעשיית המזון
מכון המזון ינגיש את אותן התשתיות שהתעשייה והפודטק הישראלי זקוקים להן לפיתוח מקומי של מוצרים בדגש על מיכון פיילוט, ציוד אנליטי, ציוד סנסורי ומומחים. המכון יאפשר לכל אותם פרויקטים שכיום מתבצעים בחו"ל או שאינם מתבצעים כלל להתפתח בישראל ובכך ישאיר את הידע בישראל ויאפשר למפעלי מזון נוספים להנות ממנו.
המכון יהווה נקודת מפגש בין חברות מזון גדולות ומבוססות לבין סטארטאפים ובכך יאפשר חיבורים שיולידו הטמעת חדשנות בחברות הקיימות, שבתורן ישמשו לסטארטאפים כ-beta sites, שם הם יוכלו ללמוד מהניסיון של אותן חברות וותיקות את תהליכי ה-scale up אשר הכרחיים לייצור תעשייתי.
תעשיית המזון היא אחת התעשיות המשמעותיות בישראל עם פדיון של כ-66 מיליארד ₪ וכ- 65,000 מועסקים בכ- 2,000 מפעלים, רובם המכריע בינוניים או קטנים. תעשיית המזון בישראל מתאפיינת בתהליכי ייצור מסורתיים וברמת חדשנות נמוכה יחסית שמקשים עליה להתמודד עם תחרות מחו"ל ולהתאים את עצמה לטרנדים עולמיים של מזון בריא יותר שבאים לידי ביטוי גם ברגולציה חדשה (לדוגמה חובת הסימון במדבקות אדומות במסגרת תקנות הגנה על בריאות הציבור (מזון) (סימון תזונתי) לרבות שלב ב') והמיסוי הצפוי על משקאות ממותקים בתקציב 2021-2022).
בכדי להתמודד עם האתגרים הללו על התעשייה להטמיע חדשנות מוצרית ותהליכית. הטמעה זו מחייבת תשתית פיילוט ראויה שאינה קיימת כיום בישראל. חסר זה מוביל לכך שתהליך של שינוי מוצרים הוא מורכב ולא נגיש, מה שמונע מחברות רבות להטמיע חדשנות במוצריהן או לחילופין מביא אותן לפנות למכוני מזון בחו"ל על מנת לבצע את פיתוחי המוצרים.


החיבור לאקדמיה
מכון המזון יקום בתוך הקמפוס של המכללה האקדמית ת-חי במטרה לבסס את הקשר בין המכון לאקדמיה מתוך תפיסה של open innovation שבאה לידי ביטוי בחיבור הישיר של הסטודנטים, החוקרים והמרצים עם הנעשה במכון.
במכללה קיימים מספר חוגים להם יש ידע רלוונטי למכון כגון מדעי המזון, תזונה, ביוטכנולוגיה, סביבה וחקלאות. החיבור בין האקדמיה למכון:
- יאפשר לצוות המכון להתייעץ עם החוקרים והסטודנטים של המכללה לקידום פתרונות חדשניים ויצירתיים
- יאפשר למכון גישה לתשתית נרחבת של מעבדות מחקר ומטבח פיתוח מוצרים הקיימים במכללה ובמיגל
- יאפשר לחוקרים במכללה למקד את המחקרים שלהם לשאלות רלוונטיות עבור התעשייה והפרויקטים במכון
- יאפשר ביצוע פעילות מחקרית עצמאית במכון על בסיס החוקרים והסטודנטים של מכללת תל חי
- יאפשר לחוקרים במכללה ליהנות מתשתיות הפיילוט ומעבדות המחקר החדישות של המכון
- יאפשר לסטודנטים לרכוש ידע שרלוונטי לשוק התעסוקה באמצעות שעורי מעבדה במכון, תרגול מקרים מהתעשייה וקבלת הדרכות מעובדי המכון