התו הסגול - תו להעסקת עובדים ותו לקבלת קהל

 

מסעדות ובתי קפה


תאריך פרסום: 28/04/2020, 15:04 | תאריך עדכון: 25/05/2020, 17:00
 
 

להנחיות מחייבות החל מיום ה-27/5/2020 למסעדות, בתי קפה, ברים ומועדונים החל מה 27.5.20, כפי שמסתמן ובכפוף לאישור הממשלה שטרם ניתן

אם העסק שלך נכלל בקבוצה זו, אין צורך במתן הצהרה במסגרת "התו הסגול לקבלת קהל"

כל מסעדה יכולה להפעיל שירותי משלוחים.

מסעדה יכולה לספק גם שירותי איסוף מהמקום (טייק אווי) ובתנאי שהיא עומדת בתקנות הבאות:

  1. אין לאפשר ישיבה בתוך המסעדה.
  2. חובה על כל העובדים במסעדה לעטות כפפות ולחבוש מסיכה.
  3. כלל הלקוחות חייבים לחבוש מסכה בהתאם להנחיות חבישת המסיכה. על העסק למנוע כניסת לקוחות שאינם חובשים מסיכה ולא לתת שירות ללקוח שהוריד את המסכה.
  4. יש להקים מחיצה בדלפק למניעת העברת רסס בין המוכר ללקוח. במקום בו ישנן מערכות לכיבוי גילוי וכיבוי אש – יש לוודא מרווח של 50 ס"מ בין המחיצה לתקרה.
  5. יש להקפיד על כללי ההיגיינה בקרב העובדים, כולל שטיפת ידיים וחיטוי המשטחים הפנימיים והמחיצה באופן תדיר.
  6. יש להקפיד על שמירת מרחק של 2 מטרים לפחות בין אנשים שאינם גרים באותו מקום, לרבות בתורים. לשם כך, יש לסמן מקומות לעמידה בתורים ובאזור הקופות, ולהתקין שילוט במקום בולט לעניין שמירת המרחק ולעניין חבישת המסכה.
  7. אין להכניס למסעדה מעל ל-2 לקוחות לכל קופה פעילה או אדם (לרבות עובדים) לכל 15 מ"ר, הגבוה מביניהם. במסעדה שגודלה מעל 100 מ"ר – עד 4 לקוחות לכל קופה פעילה או אדם (לרבות עובדים) לכל 15 מ"ר, הגבוה מביניהם.
  8. יש להתקין בכניסה לעסק שלט המציין את:
    • מספר הלקוחות המקסימאלי המותר בו-זמנית בתוך המסעדה.
    • שמירה על מרחק של 2 מטרים לפחות בין אנשים שאינם גרים באותו מקום.
 
 
 
חזור לראש הדף