התו הסגול – מחזקים יחד את המשק ומקפידים על התו הסגול

מכוני כושר וסטודיו

תאריך פרסום: 23/07/2020, 20:33 | תאריך עדכון: 25/02/2021, 14:58

מקומות עבודה מחויבים גם בתנאי התו הסגול להעסקת עובדים.

קבלת קהל ומניעת התקהלות במתחם

  1. מותר להכניס רק לקוחות המציגים אישור "תו ירוק" בצירוף תעודה מזהה.
  2. יש להציב בכניסה שלט- במקום בולט לעין, בשפות – עברית, ערבית ואנגלית בדבר החובה להצגת אישור "תו ירוק" כתנאי לכניסה למקום
  3. כמות שוהים במקום - עד 10 אנשים במבנה, ועד 20 אנשים בשטח פתוח , או ביחס של 7 מ"ר לאדם בשטח האימונים, לפי המקל מביניהם, תוך שמירה על מרחק של 2 מטרים בין אדם לאדם.
  4. מניעת התקהלותיש למנוע צפיפות במקום והתקהלות בכניסה.
  5. ריחוק חברתיבמהלך כל הפעילות יש להימנע ככל האפשר ממגע בין המשתתפים (למעט פעילויות בהן מגע הכרחי לביצוען). פרט למגע הכרחי כאמור, יישמר בכל עת מרחק של 2 מטרים בין המשתתפים.
  6. תוריםיש לסמן מקומות לעמידה בתורים במרחק של 2 מטרים.
  7. מעליתמספר האנשים המותר במעלית היא מחצית מהמספר המרבי המותר לפי הוראות היצרן של המעלית אלא אם מדובר באנשים הגרים באותו מקום. יש להציב שילוט בעניין זה בכניסות למעלית.
  8. מחיצה בדלפק תשלום - אם יש דלפק בעסק, יש להתקין מחיצה למניעת העברת רסס בין נותן שירות ללקוח. במקום בו ישנן מערכות לגילוי וכיבוי אש גובה המחיצה המקסימלי יגיע ל - 50 ס"מ מתחת לתקרה.

הצהרות, שילוט ונהלים

  1. טופס הצהרה יש להגיש באופן חד פעמי, לפני פתיחת המקום לציבור טופס הצהרה. בהתאם להצהרה, המחזיק או המפעיל של המקום וממונה הקורונה מצהירים כי הם עומדים בכללים ובהוראות החלים עליהם בהפעלת מקום ציבורי או עסקי הפתוח לציבור. 
    • ניתן להגיש טופס מקוון באתר התו הסגול, שיועבר לרשות המקומית להמשך טיפולה של הרשות המקומית או באמצעות טופס שיהיה זמין במשרדי הרשות המקומית.
    • יש לשמור במקום העסק עותק מההצהרה שיישלח באמצעות המייל.
    • יש לשים לב כי החובה למלא את ההצהרה חלה הן על בעל העסק והן על ממונה הקורונה, כל אחד בנפרד (סה"כ שני טפסי הצהרה, אחד של בעל העסק ואחד של ממונה הקורונה).
  2. ממונה קורונה - יש למנות אדם שיהיה אחראי על שמירת הכללים "ממונה קורונה".
  3. שילוט - יש לתלות במקומות בולטים לעין את השלטים הבאים:
    • מספר הלקוחות המותר במקום - יש למקם בכניסות באופן בולט לעין
    • מספר הנוסעים המותר במעלית - בכניסה למעלית
    • הקפדה על שמירת מרחק 2 מטרים בין אדם לאדם
    • חובת עטיית מסכה, לרבות בכניסה למקום

כניסה למקום

  1. מסכהעל כלל העובדים והנכנסים למקום לעטות מסכה בהתאם להנחיות עטיית מסכה.

חובות המחזיק או המפעיל של המקום בעניין עטיית מסכה על ידי הנכנסים למקום -

  • חל איסור להכניסלמקום אדם שאינו עוטה מסכה והמחויב בעטיית מסכה.
  • חל איסור לתת שירותלאדם שאינו עוטה מסכה.

במקום שיש כריזה, יש להודיע אחת לחצי שעה על חובת עטיית מסכה.

  1. מדידת חום -יש לבצע, ככל האפשר, מדידת חום לנכנסים באמצעי שאינו פולשני, ולמנוע כניסת אדם עם חום גוף של 38 מעלות צלזיוס ומעלה.
  2. תשאול הנכנסים למקום -יש לשאול את הנכנסים את השאלות הבאות:
    • האם אתה משתעל?
    • האם חום גופך מעל 38 מעלות צלזיוס ומעלה, או האם היה לך חום כאמור ב- 48 שעות האחרונות?
    • האם היית במגע קרוב עם חולה קורונה בשבועיים האחרונים? לא תותר כניסה למקום למי שלא השיב בשלילה על כל אחת מהשאלות, למעט אדם שהשיב שהוא משתעל בשל מצב כרוני כגון אסתמה או אלרגיה אחרת.
  3. קביעה והפעלת מנגנון לוויסות כניסת האנשים למקוםממונה הקורונה ייקבע ויישם מנגנון להגבלת מספר הנכנסים למקום, ובכלל זה באמצעות תיאום הגעה מראש כך שבכל עת לא ישהו במקום אנשים במספר העולה על התפוסה המרבית המותרת.
  4. יש לבצע רישום ושמירת פרטיםבעסק שניתן לעשות כן. להנחיות בנוגע לאופן הרישום לחצו כאן.

שמירה על היגיינה

  1. על המחזיק או המפעיל של המלון לפעול בהתאם להוראות המנהל בעניין ניקוי וחיטוי.
  2. חיטוי - יש להקפיד על שמירת כללי היגיינה במקום העסק, כולל חיטוי משטחים פנימיים בעסק, לכל הפחות פעמיים ביום וכן בסיום יום הפעילות. המשטחים שיש לחטא כוללים בין היתר: ידיות, דלתות, מעקים, דלפק, מחיצה, מתגים, לחצני מעלית.
  3. חומר חיטוי ללקוחות - יש להקפיד על המצאות עמדות לשטיפת ידיים, סבון ידיים, נייר לניגוב ידיים, ומתקנים עם חומר לחיטוי ידיים במקומות נגישים וזמינים (אלכוג'ל או אלכוהול).
  4. שטיפת ידיים - יש לשטוף ידיים לפני הכניסה למכון הכושר, לפני כל שימוש בכל מכשיר ובסיום הפעילות.
  5. ניקוי מכשירים - יש לדאוג לניקוי מכשירי האימון לפי ההנחיות אופן החיטוי והניקוי שבסעיף 6, להלן לרבות מכשירים ואביזרים ניידים, בין מתאמן למתאמן, במקומות בהם יש מגע של הידיים. בנוסף יש לבצע פעמיים ביום ניקיון יסודי של כל המכשירים.
  6. חיטוי משטחים פנימיים - יש להקפיד על חיטוי תדיר בהתאם להנחיות אופן החיטוי והניקוי שבסעיף 6 להלן של כל המשטחים שהשוהים במקום באים עימם במגע בתדירות גבוהה ובכלל זה: מזרנים, ידיות, דלתות, מעקות, דלפק, מתגים, לחצני מעלית, וכיו"ב. ניקוי וחיטוי יסודיים של ציוד, רצפות, כסאות, שולחנות יעשה בסוף היום.
  7. אופן הניקוי והחיטוי - הניקוי יתבצע במים ובסבון, אחריו יבוצע חיטוי בחומר על בסיס כלור בריכוז 1000 מג"ל (אקונומיקה ביתית בריכוז 2.5 - 3אחוז). להכנת התמיסה יש להוסיף 40 מ"ל כלור ל - 1 ליטר מים. לחלופין ניתן לחטא באמצאות תמיסת אלכוהול בריכוז של לפחות 70 אחוז, באמצעות ניגוב או התזה עד לייבוש.
  8. חפצים אישיים - כל מתאמן יצטייד במגבת אישית, בקבוק מים אישי. יש להקפיד, ככל הניתן, על שימוש בציוד אימון אישית כולל כפפות אישיות, משקולות אישיות, ולהימנע ככל שניתן מהעברת ציוד בין שני מתאמנים המתאמנים במקביל.
  9. מלתחות - בכול רגע נתון לא ישהו באזור המלתחות אנשים ביחס העולה על 2 אנשים לכל תא מקלחת או שירותים באותו אזור מלתחות. בחדרי השירותים יתבצע ניקיון לעיתים קרובות וימצאו בהם בכל עת סבון ונייר לניגוב ידיים ופחי אשפה.
  10. סאונה וג'קוזי - אסורים לשימוש.
  11. יש להקפיד על הימצאות עמדות שטיפות ידיים, סבון ידיים, נייר לניגוב ידיים ועמדות אלכוהול או אלכוג'ל זמינות.

מקומות עבודה מחויבים גם בתנאי התו הסגול להעסקת עובדים.

 

הפרת ההנחיות הנ"ל כרוכה בקנסות- לטבלת הקנסות לחצו כאן

חזור לראש הדף